Logo da.boatexistence.com

Hvordan siger du tak i athabaskan?

Indholdsfortegnelse:

Hvordan siger du tak i athabaskan?
Hvordan siger du tak i athabaskan?

Video: Hvordan siger du tak i athabaskan?

Video: Hvordan siger du tak i athabaskan?
Video: Akon - Smack That (Official Music Video) ft. Eminem 2024, Kan
Anonim

Athabaskerne siger " Chin'an gu nin yu", hvilket bogstaveligt betyder: "Tak, du kom her." De kommer fra det indre af Alaska, fra Fairbanks til det sydlige centrale Alaska nær Anchorage.

Hvad betyder Ana basee?

1: a går eller marcherer op: fremrykning især: en militær fremrykning. 2 [fra de græske lejesoldaters tilbagetog i Lilleasien beskrevet i Anabasis af Xenophon]: et vanskeligt og farligt militært tilbagetog.

Hvordan siger man hej i Athapascan?

Lower Tanana (Naga) hej er doeenda' (doe-iin-da) og tak er base' (bas-e). Jeg prøvede mit bedste for at bryde det ned, men kunne have misset et par glottale stop eller toner. Sprogsammenligning mellem Alaskan Athabascan og Navajo/Apache-sprog er ret pæn.

Er Yupik en inuit?

Yupik, også kaldet Yupiit eller vestlig eskimo, indfødte arktiske folk traditionelt bosat i Sibirien, Saint Lawrence Island og Diomede-øerne i Beringhavet og Beringstrædet og Alaska. De er kulturelt beslægtet med tjukchierne og inuitterne eller østeskimoerne i Canada og Grønland.

Hvem taler Athabaskan?

De 32 nordlige Athabaskanske sprog tales i det indre af Alaska og det indre af det nordvestlige Canada i Yukon og Northwest Territories, såvel som i provinserne British Columbia, Alberta, Saskatchewan og Manitoba.

Anbefalede: