Logo da.boatexistence.com

Hvor er hjernens fire lapper placeret?

Indholdsfortegnelse:

Hvor er hjernens fire lapper placeret?
Hvor er hjernens fire lapper placeret?

Video: Hvor er hjernens fire lapper placeret?

Video: Hvor er hjernens fire lapper placeret?
Video: On the traces of an Ancient Civilization? 🗿 What if we have been mistaken on our past? 2024, Kan
Anonim

Hjernens fire lapper er frontale, parietale, temporale og occipitale lapper (Figur 2). Frontallappen er placeret i den forreste del af hjernen og strækker sig tilbage til en sprække kendt som den centrale sulcus. Frontallappen er involveret i ræsonnement, motorisk kontrol, følelser og sprog.

Hvad er hjernens 4 lap?

Hjernebarken er opdelt på langs i to hjernehalvdele, der er forbundet med corpus callosum. Traditionelt er hver af hemisfærerne blevet opdelt i fire lapper: frontal, parietal, temporal og occipital.

Hvad er den største region i hjernen og har fire lapper?

Cerebral cortex er det, vi ser, når vi ser på hjernen. Det er den yderste del, der kan opdeles i fire lapper. Hver bump på overfladen af hjernen er kendt som en gyrus, mens hver rille er kendt som en sulcus.

Hvilken lap er ansvarlig for hukommelsen?

Parietalappen behandler information om temperatur, smag, berøring og bevægelse, mens nakkelappen primært er ansvarlig for synet. Tindinglappen behandler minder og integrerer dem med fornemmelser af smag, lyd, syn og berøring.

Hvad er tindingelapperne ansvarlige for?

Tindingelapperne sidder bag ørerne og er den næststørste lap. De er oftest forbundet med behandling af auditiv information og med kodning af hukommelse.

Anbefalede: