Logo da.boatexistence.com

Hvilke celler producerer follikelvæske?

Indholdsfortegnelse:

Hvilke celler producerer follikelvæske?
Hvilke celler producerer follikelvæske?

Video: Hvilke celler producerer follikelvæske?

Video: Hvilke celler producerer follikelvæske?
Video: Follicle development 2024, Juli
Anonim

Den centrale hypotese om follikulær væskedannelse antyder, at produktion af granulosaceller granulosaceller En granulosacelle eller follikulær celle er en somatisk celle i kønsstrengen, der er tæt forbundet med udvikler hunkønsceller (kaldet en oocyt eller æg) i æggestokken hos pattedyr. https://en.wikipedia.org › wiki › Granulosa_cell

Granulosa-celle - Wikipedia

af hyaluronan og chondroitinsulfat proteoglycan versican genererer en osmotisk gradient. Denne gradient trækker væske ind fra thecal-vaskulaturen.

Hvad producerer follikelvæske?

Follikulær væske (FF) er en kompleks dynamisk biologisk væske, der omgiver den udviklende oocyt. Det produceres i voksende antralfollikler og indeholder en række forskellige molekyler, såsom proteiner, steroidhormoner, polysaccharider, metabolitter, reaktive oxygenarter og antioxidanter.

Hvad producerer follikulære granulosaceller?

Granulosa-celler i ægløsningsfolliklen er den største og praktisk t alt eneste kilde til estradiol i den follikulære fase af ovariecyklussen og udskiller østrogener som reaktion på FSH.

Udskilles af follikulær celle eller granulosacelle?

En follikel, der har to lag follikelceller, kaldes en primær follikel. Disse celler fortsætter med at hypertrofiere og formere sig for at danne mange lag omkring oocytten. Til sidst bliver disse celler kendt som ' granulosa'-celler. Granulosacellerne udskiller progesteron efter ægløsning.

Hvor produceres follikelceller?

ovarie og ægløsning) Folliklerne, som er hule kugler af celler, indeholder umodne æg og er til stede i æggestokkene ved fødslen; der er norm alt 150.000 til 500.000 follikler på det tidspunkt.

Anbefalede: