Logo da.boatexistence.com

Hvornår blev serigrafi opfundet?

Indholdsfortegnelse:

Hvornår blev serigrafi opfundet?
Hvornår blev serigrafi opfundet?

Video: Hvornår blev serigrafi opfundet?

Video: Hvornår blev serigrafi opfundet?
Video: Скандальная Альбина_Рассказ_Слушать 2024, Kan
Anonim

I 1938 i New York begyndte en gruppe kunstnere at eksperimentere med serigrafi som et kunstnerisk medie på papir. De opfandt udtrykket 'serigrafi.

Hvem opfandt serigrafi?

Enlænderen Samuel Simon patenterede den skærmtrykte form, der var mest kendt i den vestlige verden i 1907. Mens Europa blev introduceret til processen i det 18. århundrede, ville det kræve overkommelighed af silkenet og kommerciel brug af processen for at gøre den mere tilgængelig.

Hvornår begyndte screenprintning?

Screenprinting opstod i Kina under Song-dynastiet (960-1279 e. Kr.) som en måde at overføre design på stoffer. Japan var et af de første asiatiske lande, der begyndte at lave genkendelige former for serigrafi.

Hvornår blev serigrafi populært?

Skærmudskrivning, som vi kender det i dag, tog virkelig fat i 1960'erne. Kunstnere som Andy Warhol skabte serigrafi, der ophøjede kunstformen til en grundpille i popkulturen.

Er et serigrafi en original?

Et serigrafi er en gengivelse af origin alt kunstværk ved hjælp af en veludvalgt og meget sofistikeret silketryksmetode. Processen kaldes serigrafi, og berømte kunstnere bruger processen til at producere kunsttryk i begrænset oplag til salg.

Anbefalede: