Logo da.boatexistence.com

Hvem opfandt cissoiden?

Indholdsfortegnelse:

Hvem opfandt cissoiden?
Hvem opfandt cissoiden?

Video: Hvem opfandt cissoiden?

Video: Hvem opfandt cissoiden?
Video: Who Invented the Internet? | History of the Internet 2024, Kan
Anonim

En kubisk kurve opfundet af Diocles omkring 180 f. Kr. i forbindelse med hans forsøg på at duplikere kuben ved hjælp af geometriske metoder. Navnet "cissoid" dukker først op i Geminus' værk omkring 100 år senere.

Hvad bruges cissoid til?

I geometri er cissoidet af Diocles en kubisk plan kurve, der er bemærkelsesværdig for den egenskab, at den kan bruges til at konstruere to middelproportionaler til et givet forhold. Den kan især bruges til at fordoble en terning.

Hvad er cissoid kurve?

I geometri er en cissoid en kurve genereret ud fra to givne kurver C1, C2 og et punkt O (polen) … (Der er faktisk to sådanne punkter, men P er valgt, så P er i samme retning fra O, som P2 er fra P 1) Så er stedet for sådanne punkter P defineret til at være cissoidet af kurverne C1, C2 i forhold til O.

Hvad er roden til ordet cissoid?

Ordoprindelse for cissoid

C17: fra græsk kissoeidēs, bogstaveligt t alt: vedbendformet, fra kissos vedbend.

Hvad er en Tractrix-kurve?

A tractrix (fra det latinske udsagnsord trahere "træk, trække"; flertal: tractrices) er kurven, langs hvilken et objekt bevæger sig under påvirkning af friktion, når det trækkes på et vandret plan af et linjestykke, der er fastgjort til et traktor-(træk-)punkt, der bevæger sig i en ret vinkel i forhold til startlinjen mellem objektet og trækkeren …

Anbefalede: