Logo da.boatexistence.com

Hvem opfandt teltpløkken?

Indholdsfortegnelse:

Hvem opfandt teltpløkken?
Hvem opfandt teltpløkken?

Video: Hvem opfandt teltpløkken?

Video: Hvem opfandt teltpløkken?
Video: Jaa9 & OnklP ft. Cezinando "Hvem faen 2" #ResirkulertLyd (Musikkvideo) 2024, Kan
Anonim

Bright gnist Mark Turnbull, en tidligere lystsejler og ingeniør, kom på ideen efter at være vendt tilbage fra en campingtur "frustreret" over sine bøjede pløkker, der " altid mistede deres form " - og ville blive smidt væk efter blot én brug.

Hvad kalder du teltpløkker?

En teltpløkke ( eller teltpæl) er en spids, norm alt med en krog eller et hul i den øverste ende, typisk lavet af træ, metal, plastik eller kompositmateriale, skubbet eller drevet ned i jorden for at holde et telt til jorden, enten direkte ved at fastgøre til teltets materiale eller ved at forbinde til reb fastgjort til teltet.

Hvornår blev det første telt opfundet?

Selvfølgelig er det nemt at romantisere begrebet "simpelere tid". Det første bevis på teltkonstruktion kan være kulstofdateret til omkring 40.000 f.v.t. Mens de er strukturelt rudimentære, var de beskyttende elementer i teltene lavet af mammuthuder.

Hvad kan du bruge i stedet for teltpløkker?

At sikre et telt uden indsatser er ikke umuligt med den rette viden. Du kan bruge sten, kævler, bindebånd til træer, lave din egen træteltpæl, brænde og pinde for at forhindre, at dit telt blæser væk.

Er aluminiumsteltpløkke gode?

Aluminium er det mest almindelige materiale til teltpæle, især i backpackerverdenen. Det er let, relativt billigt, og selvom det har en tendens til at bøje, er det meget stærkt nok, når det bruges korrekt. Stål er det foretrukne materiale til de fleste bilcampingteltpæle.

Anbefalede: