Logo da.boatexistence.com

Hvad er de fire isometrier i geometri?

Indholdsfortegnelse:

Hvad er de fire isometrier i geometri?
Hvad er de fire isometrier i geometri?

Video: Hvad er de fire isometrier i geometri?

Video: Hvad er de fire isometrier i geometri?
Video: 1.3 MINI-LESSON - What is Isometry? 2024, Kan
Anonim

Der er mange måder at flytte todimensionelle figurer rundt i et plan på, men der er kun fire mulige typer isometrier: oversættelse, refleksion, rotation og glidereflektion. Disse transformationer er også kendt som rigid motion.

Hvad er de fire oversættelser i geometri?

Der er fire hovedtyper af transformationer: translation, rotation, refleksion og dilatation Disse transformationer falder i to kategorier: stive transformationer, der ikke ændrer formen eller størrelsen af forbilledet og ikke-stive transformationer, der ændrer størrelsen, men ikke formen af forbilledet.

Hvilke oversættelser er isometrier?

Tre transformationer, der kvalificeres som isometrier, omfatter oversættelse, rotation og refleksion. En isometri er en transformation, der bevarer størrelsen og formen af en figur, hvilket betyder, at objektet simpelthen flyttes til et andet sted, vendes eller vendes om.

Er refleksioner isometrier?

En refleksion kaldes en rigid transformation eller isometri, fordi billedet har samme størrelse og form som forbilledet.

Hvad er en isometri i geometri?

En isometri af planet er en lineær transformation, som bevarer længden Isometrier omfatter rotation, translation, refleksion, glider og identitetskortet. To geometriske figurer forbundet med en isometri siges at være geometrisk kongruente (Coxeter og Greitzer 1967, s.

Anbefalede: