Logo da.boatexistence.com

Hvad er monomolekylære film?

Indholdsfortegnelse:

Hvad er monomolekylære film?
Hvad er monomolekylære film?

Video: Hvad er monomolekylære film?

Video: Hvad er monomolekylære film?
Video: Udtale af monomolekylært | Definition af Monomolecular 2024, Kan
Anonim

A film et molekyle tykt. Det omtales ofte som et monolag. Film, der dannes ved overflader eller grænseflader, er af særlig betydning. … I andre tilfælde har filmmolekylerne en lav substratopløselighed og koncentrerer sig ved overfladen (et Gibbs-monolag).

Hvad er monomolekylær film lavet af?

Når en opløsning af vanduopløselige amfifile molekyler i et flygtigt organisk opløsningsmiddel (f.eks. chloroform og benzen) dryppes og spredes ved en luft-vand-grænseflade, fordamper opløsningsmidlet og de amfifile molekyler danner en flydende monomolekylær film, som kaldes en Langmuir-film (Gaines, 1966; Petty, 1996; …

Hvad er monomolekylært lag?

et lag af et eller flere stoffer, der er ét molekyle tykt. Fra: monomolekylært lag i Oxford Dictionary of Biochemistry and Molecular Biology »

Hvilket danner monomolekylært lag?

5. Hvert adsorptionssted på den adsorberende overflade er optaget af et adsorbatgasmolekyle. Et unimolekylært (monomolekylært) lag vil blive dannet , når hele adsorptionsstedet på den adsorberende overflade er optaget af adsorbatgasmolekylerne, og der vil ikke mere adsorption forekomme. 6.

Hvad er et Gibbs-monolag?

Et Gibbs monolag eller opløseligt monolag er et monolag dannet af en forbindelse, der er opløselig i en af faserne adskilt af grænsefladen, hvorpå monolaget er dannet.

Anbefalede: