Logo da.boatexistence.com

Hvilket musikinstrument blev kaldt clavichord?

Indholdsfortegnelse:

Hvilket musikinstrument blev kaldt clavichord?
Hvilket musikinstrument blev kaldt clavichord?

Video: Hvilket musikinstrument blev kaldt clavichord?

Video: Hvilket musikinstrument blev kaldt clavichord?
Video: Q & A Eure Fragen (und 14 Antworten) | #verasblockflötenkanal 2024, Kan
Anonim

Clavichord, strenget keyboardmusikinstrument, udviklet fra den middelalderlige monoakkord. Det blomstrede fra omkring 1400 til 1800 og blev genoplivet i det 20. århundrede. Det er norm alt rektangulært i form, og dets kasse og låg var norm alt meget dekoreret, malet og indlagt.

Hvad bruges clavichord til?

Clavichordet er et vesteuropæisk strenget rektangulært keyboardinstrument, der i vid udstrækning blev brugt i senmiddelalderen gennem renæssancen, barokken og den klassiske epoke. Historisk set blev det mest brugt som et øveinstrument og som en hjælp til komposition, da det ikke var højt nok til større forestillinger.

Hvornår blev den første clavichord lavet?

Klavichordet dukkede første gang op i 14. århundrede og blev populær under renæssancen.

Hvor er klavikordet fra?

Clavichordet blev opfundet i begyndelsen af det fjortende århundrede. Det var populært i det 16.-18. århundrede, men blomstrede hovedsageligt i tysktalende lande, Skandinavien og den Iberiske Halvø i sidstnævnte periode; den gik ud af brug i 1840'erne. I slutningen af 1890'erne genoplivede Arnold Dolmetsch clavichord-konstruktionen.

Hvilken kom først clavichord eller cembalo?

Clavicymbalum, clavichord og cembalo dukkede op i løbet af det fjortende århundrede - clavichordet var sandsynligvis tidligere Cembalo og clavichord var begge almindelige indtil den udbredte adoption af klaveret i århundrede, hvorefter deres popularitet faldt.

Anbefalede: