Logo da.boatexistence.com

Hvorfor er jaspis en nationalpark?

Indholdsfortegnelse:

Hvorfor er jaspis en nationalpark?
Hvorfor er jaspis en nationalpark?

Video: Hvorfor er jaspis en nationalpark?

Video: Hvorfor er jaspis en nationalpark?
Video: Best of Glacier National Park Travel Guide to Hiking, Backpacking & Exploring (Montana) 2024, April
Anonim

Jasper National Park er et beskyttet område beliggende i Rocky Mountains, omkring 370 km vest for Edmonton, Alberta. … Blandt årsagerne til UNESCO-udpegningen er parkernes bjerglandskaber, komplet med vandfald, kløfter og gletsjere, inklusive dem, der findes i Columbia Icefield.

Hvad er så specielt ved Jasper National Park?

Jasper strækker sig over 11.000 kvadratkilometer og er den største nationalpark i de canadiske klippebjerge. Kendt for dens enorme vildnis, majestætiske tinder, rigelige dyreliv og enestående naturskønhed, rejser besøgende fra hele Canada og rundt om i verden hertil for at opleve dette meget specielle sted.

Hvad beskytter Jasper National Park?

Jasper National Park beskytter et levn af det dyreliv, der engang dækkede Vesten. Mens de sidste 200 år har set et dramatisk fald i dyrelivet i de fleste dele af Nordamerika, har sunde populationer af planter og dyr holdt sig inde i parken.

Hvornår blev Jasper National Park en nationalpark?

Jasper National Park, det vestlige Alberta, Canada. Da Jasper først blev beskyttet som en skovpark i 1907, dækkede den et område på omkring 5.000 kvadrat miles (12.950 kvadratkilometer). I 1930 blev den erklæret som en nationalpark med dens nuværende størrelse.

Hvem skabte Jasper National Park?

Jasper National Park

Beliggende langs Athabasca-floden (dagens primære motorvej), blev denne post etableret og administreret af to af Canadas pelshandelssværvægtere: Hudson's Bay Company og North West Company.

Anbefalede: