Logo da.boatexistence.com

Hvordan måler man systolisk blodtryk?

Indholdsfortegnelse:

Hvordan måler man systolisk blodtryk?
Hvordan måler man systolisk blodtryk?

Video: Hvordan måler man systolisk blodtryk?

Video: Hvordan måler man systolisk blodtryk?
Video: Måling av blodtrykk 2024, Kan
Anonim

Drej knappen på pumpen mod dig (mod uret) for at slippe luften langsomt ud. Lad trykket falde 2 millimeter, eller streger på skiven, i sekundet, mens du lytter efter dine hjertelyde. Bemærk aflæsningen, når du første gang hører et hjerteslag. Dette er dit systoliske tryk.

Hvordan beregner du det systoliske blodtryk?

Placer diafragmaen på dit stetoskop over brachialisarterien, og pust manchetten op til 20-30 mmHg højere end den estimerede værdi taget før. Derefter tøm manchetten ved 2-3 mmHg pr. sekund, indtil du hører den første Korotkoff-lyd – dette er det systoliske blodtryk.

Hvordan bestemmer du det systoliske og diastoliske blodtryk?

Når din læge tager dit blodtryk, udtrykkes det som en måling med to tal, med et tal øverst (systolisk) og et nederst (diastolisk), f.eks. en brøkdel. For eksempel 120/80 mm Hg. Det øverste tal henviser til mængden af tryk i dine arterier under sammentrækningen af din hjertemuskel.

Hvordan måler man systolisk blodtryk uden udstyr?

Placer din pege- og langfinger på det inderste håndled på den anden arm lige under tommelfingerens base. Du bør føle en bank eller pulsering mod dine fingre. Tæl antallet af tryk, du føler på 10 sekunder Gang dette tal med 6 for at finde ud af din puls i et minut.

Hvordan kan jeg tjekke mit blodtryk uden et stetoskop?

Nogle gange kan støjniveauet i dit arbejdsområde gøre det meget vanskeligt at lytte til patientens puls med et stetoskop, eller du har muligvis ikke et stetoskop til rådighed. I sådanne tilfælde skal du bruge dine fingerspidser (ikke din tommelfinger) til at mærke pulsen i stedet for at bruge et stetoskop til at lytte efter pulsen.

Anbefalede: