Logo da.boatexistence.com

Hvorfor bruges sårstøvsugere?

Indholdsfortegnelse:

Hvorfor bruges sårstøvsugere?
Hvorfor bruges sårstøvsugere?

Video: Hvorfor bruges sårstøvsugere?

Video: Hvorfor bruges sårstøvsugere?
Video: Flydende Nitrogen: Hvorfor bruges det i eksperimentel fysik? 2024, Kan
Anonim

Det kan forsigtigt trække væske fra såret over tid. Dette kan reducere hævelse og kan hjælpe med at rense såret og fjerne bakterier. En sår VAC hjælper også med at trække kanterne af såret sammen. Og det kan stimulere væksten af nyt væv, der hjælper såret med at lukke.

Hvilken slags sår har brug for en sårstøvsuger?

‌Sår VAC-behandling er ideel til svære at hele sår, såsom:

  • diabetiske sår‌
  • alvorlige forbrændinger.
  • knusningsskader.
  • sengesår.
  • såraffald (når et kirurgisk snit åbner igen)

Hvad bruges en VAC-bandage til?

Vacuum-assisted closure (VAC) er en metode til at reducere lufttrykket omkring et sår for at hjælpe helingenDet kaldes også negativt tryksårbehandling. Under en VAC-procedure påfører en sundhedspersonale en skumbandage over et åbent sår, og en vakuumpumpe skaber undertryk omkring såret.

Hvor lang tid tager det et sår at hele med en sårstøvsuger?

"Hvor længe skal vi bruge sårstøvsugeren, før et sår heler?" Resultaterne varierer meget efter størrelse, situation og type sår. Men med korrekt brug og overvågning af sårstøvsugere finder vi ud af, at mange sår heler inden for 4 - 6 uger ved brug af sårbehandling med undertryk (NPWT).

Hvad er VAC i sårpleje?

Når du har et sår, der er svært at lukke, kan din læge behandle det med vakuum-assisteret lukning (VAC). VAC bruger undertryk (sugning) til at hjælpe med at bringe kanterne af dit sår sammen. Det fjerner også væske og dødt væv fra sårområdet. En maskine bruges til at gøre dette.

Anbefalede: