Logo da.boatexistence.com

Kan et pleomorft adenom blive ondartet?

Indholdsfortegnelse:

Kan et pleomorft adenom blive ondartet?
Kan et pleomorft adenom blive ondartet?

Video: Kan et pleomorft adenom blive ondartet?

Video: Kan et pleomorft adenom blive ondartet?
Video: Food as Medicine: Preventing and Treating the Most Common Diseases with Diet 2024, Kan
Anonim

Pleomorfe adenomer rummer en lille risiko for malign transformation. Det maligne potentiale er proportion alt med den tid, læsionen er in situ (1,5 % i de første fem år, 9,5 % efter 15 år). Derfor er excision berettiget i næsten alle tilfælde.

Kan pleomorft adenom blive kræft?

Selvom pleomorfe adenomer er benigne parotistumorer, har det potentiale til at blive ondartet. Forekomsten af malign transformation stiger med tumorens varighed.

Kan pleomorfisk adenom metastasere?

Det er velkendt, at pleomorfe adenomer lejlighedsvis undergår malign transformation til carcinom ex pleomorphic adenom og kan metastasereMere sjældent kan pleomorfe adenomer metastasere uden en histologisk malign transformation, især når der blev udført ufuldstændig excision.

Skal et pleomorfisk adenom fjernes?

Konklusioner: Næsten alle pleomorfe adenomer kan effektivt behandles ved formel parotidectomy, men proceduren er ikke obligatorisk Ekstrakapsulær dissektion er en minimal marginoperation; Derfor kan det, i hænderne på en nybegynder eller lejlighedsvis ørespytkirurg, resultere i højere forekomster af tilbagefald.

Er pleomorft adenom lok alt malignt?

Det metastaserende pleomorfe adenom er en spytkirteltumor, der observeres med meget lav frekvens, og som har en ondartet adfærd, potentielt dødelig, mens dens histologi fortsat er godartet [4].

Anbefalede: