Logo da.boatexistence.com

Hvem regerede Tjekkoslovakiet efter anden verdenskrig?

Indholdsfortegnelse:

Hvem regerede Tjekkoslovakiet efter anden verdenskrig?
Hvem regerede Tjekkoslovakiet efter anden verdenskrig?

Video: Hvem regerede Tjekkoslovakiet efter anden verdenskrig?

Video: Hvem regerede Tjekkoslovakiet efter anden verdenskrig?
Video: ЗВЕЗДА ТРЕТЬЕГО РЕЙХА! Марика Рекк. Актриса немецкого кино. 2024, April
Anonim

Det blev besat af Nazi-Tyskland i 1938–45 og var under sovjetisk dominans fra 1948 til 1989. Den 1. januar 1993 blev Tjekkoslovakiet adskilt i to nye lande, den Tjekkiet og Slovakiet.

Hvem overtog Tjekkoslovakiet i 1948?

I slutningen af februar 1948 overtog Tjekoslovakiets Kommunistiske Parti, med sovjetisk opbakning, ubestridt kontrol over Tjekkoslovakiets regering, hvilket markerede begyndelsen på fire årtiers kommunistisk styre i land.

Hvem overtog Tjekkoslovakiet i anden verdenskrig?

Den 30. september 1938 underskrev Adolf Hitler, Benito Mussolini, den franske premierminister Edouard Daladier og den britiske premierminister Neville Chamberlain München-pagten, som beseglede Tjekkoslovakiets skæbne, og praktisk t alt overgav den til Tyskland i fredens navn.

Hvornår overtog USSR Tjekkoslovakiet?

Den 20. august 1968 førte Sovjetunionen Warszawapagtens tropper i en invasion af Tjekkoslovakiet for at slå ned på reformistiske tendenser i Prag.

Hvad skete der i Tjekkoslovakiet anden verdenskrig?

Den tyske besættelse af Tjekkoslovakiet (1938–1945) begyndte med den tyske annektering af Sudeterlandet i 1938, fortsatte med marts 1939 invasionen af de tjekkiske lande og oprettelsen af Protektoratet for Bøhmen og Mähren, og i slutningen af 1944 udvidet til alle dele af det tidligere Tjekkoslovakiet.

Anbefalede: