Logo da.boatexistence.com

Hvad er sensationaliseret journalistik?

Indholdsfortegnelse:

Hvad er sensationaliseret journalistik?
Hvad er sensationaliseret journalistik?

Video: Hvad er sensationaliseret journalistik?

Video: Hvad er sensationaliseret journalistik?
Video: Pyramids: Were they built by an Advanced Civilization? 2024, Kan
Anonim

I journalistik er sensationslyst en form for redaktionel taktik. Begivenheder og emner i nyhedshistorier er udvalgt og formuleret til at begejstre det største antal læsere og seere.

Hvad er meningen med sensationaliseret journalistik?

I journalistik (og mere specifikt massemedierne) er sensationslyst en form for redaktionel taktik … Denne type nyhedsrapportering tilskynder til partiske eller følelsesmæssigt belastede indtryk af begivenheder snarere end neutralitet og kan forårsage en manipulation af en histories sandhed.

Hvad betyder ordet gul journalistik?

gul journalistik, brugen af uhyggelige funktioner og sensationelle nyheder i avisudgivelser for at tiltrække læsere og øge udbredelsenUdtrykket blev opfundet i 1890'erne for at beskrive den taktik, der blev brugt i den rasende konkurrence mellem to aviser i New York City, World og Journal.

Hvorfor kaldes det gul journalistik?

Udtrykket gul journalistik kom fra en populær tegneserie i New York World kaldet "Hogan's Alley", som indeholdt en gulklædt karakter ved navn "den gule knægt", fast besluttet på at konkurrere med Pulitzer's World på alle måder kopierede rivaliserende New York Journal-ejer William Randolph Hearst Pulitzers sensationelle stil og endda …

Hvad er et eksempel på gul journalistik?

Yellow Journalism Eksempler

Spansk-amerikansk krig - Gul journalistik var med til at presse Spanien og USA ind i krig i 1898. Maine, et amerikansk slagskib, sank fra en eksplosion. Joseph Pulitzer og William Randolph Hearst publicerede falske artikler om et plan om at sænke skibet og derved øge spændingerne.

Anbefalede: