Logo da.boatexistence.com

Er leiomyom en tumor?

Indholdsfortegnelse:

Er leiomyom en tumor?
Er leiomyom en tumor?

Video: Er leiomyom en tumor?

Video: Er leiomyom en tumor?
Video: Fibroid Uterus & Effects on Conception-Huge Fibroids & its Removal-Dr.Shwetha Anand| Doctors' Circle 2024, Kan
Anonim

Leiomyomer er godartede tumorer, der opstår fra glat muskulatur, der oftest ses i uterin myometrium, mave-tarmkanalen, huden og underekstremiteterne hos midaldrende kvinder.

Hvorfor er leiomyom godartet?

Leiomyomer, ofte omt alt som myomer eller fibromer, er de mest almindelige godartede tumorer i det kvindelige bækken De er sammensat af godartede monoklonale tumorer i glatte muskelceller med ekstracellulært kollagen og elastin. Hvert leiomyom er indkapslet i en ikke-infiltrerende pseudokapsel af bindevæv.

Hvad er forskellen mellem et fibroid og en tumor?

Når man sammenligner symptomer på fibromer med symptomer på livmoderkræft, kan det være forvirrende at skelne mellem de to. Der er nogle ligheder, men den største forskel er, at fibromer er ikke-cancerøse (godartede) tumorer.

Hvad menes med leiomyom?

Medicinsk definition af leiomyom

: en godartet tumor (som et fibroid) bestående af glatte muskelfibre.

Hvordan klassificeres leiomyomer?

Leiomyomer er klassificeret som submucosal, intramural eller subserosal; sidstnævnte kan blive pedunkuleret og simulere ovarie-neoplasmer. Selvom de fleste leiomyomer er asymptomatiske, kan patienter vise sig med unormal uterinblødning, pres på tilstødende organer, smerte, infertilitet eller en håndgribelig mave-bækkenmasse.

Anbefalede: