Logo da.boatexistence.com

Får heste vesikulær stomatitis?

Indholdsfortegnelse:

Får heste vesikulær stomatitis?
Får heste vesikulær stomatitis?

Video: Får heste vesikulær stomatitis?

Video: Får heste vesikulær stomatitis?
Video: Clash-A-Rama: Archer Departure (Season Finale) Clash of Clans 2024, Juli
Anonim

Vesikulær stomatitis (VS) er en virussygdom, som primært rammer heste og kvæg og lejlighedsvis svin, får, geder, lamaer og alpakaer. Mennesker kan også blive smittet med sygdommen, når de håndterer ramte dyr, men dette er en sjælden begivenhed.

Hvordan behandler man vesikulær stomatitis hos heste?

Mens en hest lider af vesikulær stomatitis, kan fodring af blødt foder reducere ubehag i munden. Anti-inflammatorisk medicin kan bruges som støttende plejehjælp til at minimere hævelse og smerte, så en hest vil fortsætte med at spise og drikke.

Hvilke dyr får vesikulær stomatitis?

Vesikulær stomatitis er en virussygdom, der primært rammer heste og kvæg. Det rammer af og til svin, får, geder, lamaer, alpakaer og mennesker, der håndterer berørte dyr.

Hvilken virus forårsager vesikulær stomatitis hos heste?

Årsager til vesikulær stomatitis hos heste

På den vestlige halvkugle er Indiana-serotypen og New Jersey-serotypen de to af interesse. Disse vira er ens i størrelse og morfologi, men får dyret til at udvikle forskellige antistoffer, hvis det påvirkes.

Hvad er årsagen til vesikulær stomatitis?

Vesikulær stomatitis er forårsaget af en virus og påvirker heste, kvæg og svin. Det påvirker også sjældent får, geder og lamaer. Virussen kan overføres til mennesker og kan forårsage influenzalignende sygdom. Vesikulær stomatitis ses kun sporadisk i USA.

Anbefalede: