Logo da.boatexistence.com

Hvor er encephalomyelitis hos heste?

Indholdsfortegnelse:

Hvor er encephalomyelitis hos heste?
Hvor er encephalomyelitis hos heste?

Video: Hvor er encephalomyelitis hos heste?

Video: Hvor er encephalomyelitis hos heste?
Video: ЛЮБОВЬ С ДОСТАВКОЙ НА ДОМ (2020). Романтическая комедия. Хит 2024, Kan
Anonim

Eastern equine encephalitis findes typisk i det østlige USA (så langt vest som Wisconsin) og i syd langs Gulf Coast. Risikoen for et udbrud hos mennesker er lav i Minnesota. Ingen tilfælde af mennesker er blevet rapporteret her, men et meget lille antal tilfælde hos heste er blevet rapporteret tidligere.

Hvor findes EEE?

EEE findes i dag i den østlige del af USA og er ofte forbundet med kystsletter. Det kan oftest findes i østkysten og Gulf Coast staterne. I Florida rapporteres omkring et til to tilfælde af mennesker om året, selvom der er rapporteret over 60 tilfælde af heste-encephalitis.

Hvad er equine encephalomyelitis?

Equine encephalomyelitis, også kaldet "sovesyge", er en infektionssygdom, der påvirker hestens hjerne. Tre stammer er blevet identificeret: østlige, vestlige og venezuelanske. Dødeligheden for de tre stammer går fra moderat til høj.

Hvor kom EEE fra?

Eastern equine encephalitis virus (EEEV) er en zoonotisk alfavirus og arbovirus, og blev første gang genkendt hos heste i 1831 i Massachusetts De første bekræftede menneskelige tilfælde blev identificeret i New England i 1938. EEEV er til stede i dag i Nord-, Central- og Sydamerika og Caribien.

Hvad er symptomerne på EEE hos heste?

De kliniske tegn på EEE kommer ofte brat. Disse kan omfatte depression, anoreksi, feber og sløvhed. Neurologiske tegn kan omfatte rysten, svaghed, ataksi, lammelser, kramper, nedsat opmærksomhed på omgivelserne og liggende.

Anbefalede: