Logo da.boatexistence.com

Var Trieste altid en del af Italien?

Indholdsfortegnelse:

Var Trieste altid en del af Italien?
Var Trieste altid en del af Italien?

Video: Var Trieste altid en del af Italien?

Video: Var Trieste altid en del af Italien?
Video: Открытие LEPANTO для Италии в настольной игре DIPLOMACY / Интервью с Эди Бирсаном 2024, Kan
Anonim

Den kosmopolitiske by, som i Habsburg-perioden forblev italiensktalende og steg til at blive et førende italiensk og europæisk kulturcenter, blev indlemmet i Kongeriget Italien i 1922 efter Første Verdenskrig. … Efter London-memorandummet fra 1954 blev Trieste annekteret af Italien

Hvem ejede Trieste før Italien?

Trieste blomstrede som en del af Østrig, fra 1382 (som blev til det østrig-ungarske imperium i 1867) indtil 1918, hvor det blev betragtet som en af de mest velstående Middelhavshavne som samt en hovedstad for litteratur og musik.

Hvornår blev Trieste returneret til Italien?

Umiddelbart efter Anden Verdenskrig blev Trieste, på grænsen til Jugoslavien, anerkendt som en fri stat under international lov, selvom den forblev under militær besættelse indtil 1954, hvor den blev returneret til Italien.

Er Trieste i Kroatien eller Italien?

Trieste, antikke (latinske) Tergeste, slovenske og serbokroatiske Trst, tyske Triest, by og hovedstad i Friuli-Venezia Giulia regione og i Trieste-provinsen, det nordøstlige Italien, beliggende ved Trieste-bugten ved det nordøstlige hjørne af Adriaterhavet 145 km øst for Venedig.

I hvilket land ligger Trieste?

En habsburgsk by under det østrig-ungarske imperium fra 1509 til 1919, Trieste var i en periode en bystat og har kun formelt været en del af Italien siden dens annektering i 1954.

Anbefalede: