Logo da.boatexistence.com

Hvad er en upsit-test?

Indholdsfortegnelse:

Hvad er en upsit-test?
Hvad er en upsit-test?

Video: Hvad er en upsit-test?

Video: Hvad er en upsit-test?
Video: Should you get an STD test?! - Doctor Explains 2024, Kan
Anonim

University of Pennsylvania Smell Identification Test er en test, der er kommercielt tilgængelig til lugtidentifikation for at teste funktionen af en persons lugtesystem. UPSIT-testen er blevet administreret til ca. 500.000 patienter i slutningen af 2020.

Hvordan fungerer Upsit-testen?

UPSIT'en involverer 40 mikroindkapslede lugte i et ridse-og-snif-format, med 4 svar alternativer, der ledsager hver lugt. Patienten tager testen alene med instruktioner om at gætte, om han ikke er i stand til at identificere emnet. Anosmiske patienter har en tendens til at score ved eller tæt på en chance (10/40 korrekt).

Hvordan tester du for lugteevne?

Patienten placerer en pegefinger over det ene næsebor for at blokere det (f.eks. højre pegefinger over højre næsebor). Han eller hun lukker derefter øjnene. Instruer patienten i at snuse gentagne gange og fortælle dig, når en lugt opdages, og identificere lugten, hvis den genkendes.

Hvad er den korte lugtidentifikationstest?

The Brief Smell Identification Test (BSIT) er en forkortet version af Smell Identification Test (SIT), der bruges til at vurdere olfaktorisk funktion Selvom BSIT effektivt kan administreres på under 5 minutter, er nøjagtigheden af BSIT i forhold til SIT hos patienter med kronisk rhinosinusitis (CRS) ukendt.

Hvordan tester du for hyposmi?

En rids-og-snif-test eller test med "Sniffin' Sticks" kan hjælpe en læge med at afgøre, om nogen har anosmi eller hyposmi. I tilfælde af hyposmi vil disse test måle omfanget af tabet af lugt.

Anbefalede: