Hvilken person har myndighed til at hellige noget?

Indholdsfortegnelse:

Hvilken person har myndighed til at hellige noget?
Hvilken person har myndighed til at hellige noget?

Video: Hvilken person har myndighed til at hellige noget?

Video: Hvilken person har myndighed til at hellige noget?
Video: Understanding Sanctification Made Simple. 2024, Oktober
Anonim

En person kan være indviet til en bestemt rolle inden for et religiøst hierarki, eller en person kan indvie sit liv i en hengiven handling. Især ordinationen af en biskop kaldes ofte en indvielse.

Hvem kan hellige?

Inden for den romersk-katolske kirke kan indvielseshandlingen typisk anvendes på en biskop, et fast alter, en altersten, en kirke og en kalk og paten. Den almindelige præst for en indvielse er en biskop, mens den almindelige præst for en velsignelse er en præst.

Hvad er hellig person?

1: at indsætte (en person) i et permanent embede med en religiøs ritual, især: at ordinere til embedet som biskop. 2a: at gøre eller erklære hellig især: at vie uigenkaldeligt til tilbedelsen af Gud ved en højtidelig ceremoni indvie en kirke.

Er biskopper ordineret eller indviet?

Biskopper er snarere ordinerede præster af samme orden som andre præster, blot de er blevet "indviet" eller indsat i "kontoret" (det vil sige jobbet) af biskop. Nogle lutherske kirker hævder dog også gyldig apostolisk arv.

Hvad laver præsten under indvielsen?

Denne ritual er forbeholdt præsten og diakonen. præsten bryder Brødet og lægger et stykke af værten i kalken for at markere enhed af Herrens Legeme og Blod i frelsens værk, nemlig Jesu Kristi levende og herlige Legeme.

Anbefalede: