Logo da.boatexistence.com

Hvor kommer udtrykket jerry rigged fra?

Indholdsfortegnelse:

Hvor kommer udtrykket jerry rigged fra?
Hvor kommer udtrykket jerry rigged fra?

Video: Hvor kommer udtrykket jerry rigged fra?

Video: Hvor kommer udtrykket jerry rigged fra?
Video: Ross Coulthart: Recovered UFO, Hearings, David Grusch 2024, Juli
Anonim

Det er nogle gange ment, at jerryen i jerry-bygget eller jerry-rigget kommer fra Jerry, som blev brugt som britisk besvær mod tyskere under Word War I og II. Dette nedsættende udtryk er ægte, et ordspil på navnet Jerry og udtalen af den første del af tysk.

Hvor stammer ordet jerry rig fra?

Juryrigget blev derefter udvidet ud over den nautiske verden for at være et synonym for "improviseret" eller "improviseret". Jerry-bygget dukker først op i 1869 i en ordliste fra Lonsdale-regionen i Lancashire, England, og udtrykket siges at have oprindelse i nærliggende Liverpool

Er ordsproget Jimmy rigget eller jerry rigged?

Det alternative udtryk " jerry rigged" fandt sit fodfæste i Anden Verdenskrig. … Den nye version af denne reference ville være "jimmy rigged." Dette udtryk er ifølge Urban Dictionary en afledning af "jury rigget" og angiver, at den fastgjorte ting sandsynligvis ikke vil fungere.

Er det i orden at sige jerry rigged?

Som vi skrev i et indlæg fra 2008, accepterer standardordbøger nu " jerry-rigged" som en legitim brug. Etymologisk, siger de, er det en mash-up af to tidligere udtryk: "jury-rigget" (improviseret eller provisorisk) og "jerry-built" (dårligt udført).

Hvorfor siger vi jerry-rigged?

Juryrigging (også kaldet "jerry rigging" og med lignende sætninger) er både et navneord og et udsagnsord, der beskriver midlertidige reparationer, der kun er lavet med de værktøjer og materialer, der er ved hånden … Dens Oprindelsen ligger i sådanne anstrengelser udført på både og skibe, typisk sejldrevne til at begynde med.

Anbefalede: