Logo da.boatexistence.com

Er kontinuumhypotesen blevet løst?

Indholdsfortegnelse:

Er kontinuumhypotesen blevet løst?
Er kontinuumhypotesen blevet løst?

Video: Er kontinuumhypotesen blevet løst?

Video: Er kontinuumhypotesen blevet løst?
Video: 10 Mathematicians you must really know about| Episode 4|David Hilbert,Andrew Wiles,Grigori Perelman| 2024, Kan
Anonim

Men så var Andrew Wiles i stand til at løse det i 1994. Kontinuumshypotesen er et problem af en helt anden art; vi kan faktisk bevise, at det er umuligt at løse det med de nuværende metoder, hvilket ikke er et helt ukendt fænomen i matematik.

Hvem beviste kontinuumhypotesen?

Kontinuumshypotesen blev fremført af Georg Cantor i 1878, og at fastslå dens sandhed eller løgn er det første af Hilberts 23 problemer, der blev præsenteret i 1900.

Er kontinuummet reelt?

Kontinuumshypotesen (under én formulering) er simpelthen udsagnet om, at der ikke findes et sådant sæt reelle tal. Det var gennem sit forsøg på at bevise denne hypotese, at Cantor udviklede mængdeteori til en sofistikeret gren af matematikken.

Beviste Cantor kontinuumhypotesen?

I 1873 beviste den tyske matematiker Georg Cantor, at kontinuummet er utælleligt-det vil sige, de reelle tal er en større uendelighed end tælletallene - et nøgleresultat i startsættet teori som matematisk fag.

Hvor mange numre findes der?

Hvor mange reelle tal er der? Et svar er, " Uendelig mange" Et mere sofistikeret svar er "Utælleligt mange", eftersom Georg Cantor beviste, at den reelle linje - kontinuummet - ikke kan sættes i en-en korrespondance med de naturlige tal.

Anbefalede: