Logo da.boatexistence.com

Hvornår er kempegowda jayanthi 2021?

Indholdsfortegnelse:

Hvornår er kempegowda jayanthi 2021?
Hvornår er kempegowda jayanthi 2021?

Video: Hvornår er kempegowda jayanthi 2021?

Video: Hvornår er kempegowda jayanthi 2021?
Video: Bangalore International Airport | Kempegowda International Airport Bangalore | Step by Step Guide 2024, Kan
Anonim

Bengaluru: Fra næste år vil Karnataka-regeringen fejre 'Bengaluru Habba', en kulturel begivenhed på 3 dage på fødselsdagen for grundlæggeren af Bengaluru, Nadaprabhu Kemepegowda. Hvert år fejrer staten Kempegowda Jayanthi 27. juni 'Bengaluru Habba' vil blive fejret fra den 26.-28. juni.

Hvorfor er kempegowda berømt?

Kempe Gowda var en høvding, der regerede over de fleste dele af Karnataka i den bedste del af det 16. århundrede. Historien ærer ham for at være en retfærdig og human hersker, og han er også bredt accepteret af historikere som værende grundlæggeren af Bangalore.

Hvem er kongen af Bangalore?

Bangalore (/ˈbæŋɡəlɔːr/;) er hovedstaden i delstaten Karnataka. Bangalore, som en by, blev grundlagt af Kempe Gowda I, som byggede et mudderfort på stedet i 1537. Men de tidligste beviser for eksistensen af et sted kaldet Bangalore går tilbage til ca.. 890.

Hvad var Bangalores oprindelige navn?

I det niende århundrede blev Bangalore kaldt Bengaval-uru (vagternes by) I det 12. århundrede blev det ifølge en anden legende Benda-kaalu-ooru (byen) af kogte bønner). Ifølge en apokryfisk gik Hoysala-kongen Veera Ballala II fra det 12. århundrede vild under en jagtekspedition i en skov.

Hvad blev titlen givet til kempegowda?

' Nava Kavita Gumbhapumbhavani' titel givet til Kempegowda-II for hans litterære præstationer.

Anbefalede: