Logo da.boatexistence.com

Hvilket orkester bestilte Bartoks koncert for orkester?

Indholdsfortegnelse:

Hvilket orkester bestilte Bartoks koncert for orkester?
Hvilket orkester bestilte Bartoks koncert for orkester?

Video: Hvilket orkester bestilte Bartoks koncert for orkester?

Video: Hvilket orkester bestilte Bartoks koncert for orkester?
Video: Marshmello ft. Bastille - Happier (Official Music Video) 2024, Juli
Anonim

Bartók fik sit ønske. The Concerto for Orchestra, en bestilling fra the Boston Symphony Orchestra, havde premiere den 1. december 1944 med stor anerkendelse. Dens succes inspirerede Bartok til at færdiggøre yderligere tre store værker på trods af hans svigtende helbred: hans Sonate for soloviolin, hans tredje klaverkoncert og hans bratschkoncert.

Hvilket orkester bestilte Bartóks koncert for orkestergruppe svarvalg?

Koncerten for orkester blev i al hemmelighed bestilt af to ungarskfødte venner, Szigeti og Reiner, som fik den flamboyante dirigent Serge Koussevitsky til at besøge Bartók på et hospital i New York og levere kommissionen.

Hvorfor skrev Bartók koncert for orkester?

Bartók gjorde indsigelse mod Ungarns alliance med nazisterne (selv om han ikke selv var jøde), og flygtede til USA i 1940. Her, lider han af økonomiske og helbredsmæssige problemer, han skrev sin koncert for orkester og andre værker.

Hvad betyder Koncert for orkester?

concerto, plural concerti eller koncerter, siden omkring 1750, en musikalsk komposition for instrumenter, hvor et soloinstrument sættes op imod et orkesterensemble. Solisten og ensemblet er relateret til hinanden ved vekslen, konkurrence og kombination.

Hvad var den vigtigste kilde til Bartoks arbejde?

Bartóks stil i hans kunstmusikkompositioner var en syntese af folkemusik, klassicisme og modernisme. Hans melodiske og harmoniske sans var påvirket af Ungarns, Rumæniens og andre nationers folkemusik. Han var især glad for de asymmetriske danserytmer og skarpe harmonier, der findes i bulgarsk musik.

Anbefalede: