Logo da.boatexistence.com

Hvordan blev fosforylering opdaget?

Indholdsfortegnelse:

Hvordan blev fosforylering opdaget?
Hvordan blev fosforylering opdaget?

Video: Hvordan blev fosforylering opdaget?

Video: Hvordan blev fosforylering opdaget?
Video: Tyrosine Phosphorylation - From Discovery to Drug Development and Beyond 2024, Kan
Anonim

Det første phosphorylase-enzym blev opdaget af Carl og Gerty Cori i slutningen af 1930'erne … Det blev fundet, at et enzym kaldet phosphorylase kinase og Mg-ATP var påkrævet for at phosphorylere glykogen phosphorylase ved at hjælpe med overførslen af γ-phosphorylgruppen i ATP til en serinrest på phosphorylase b.

Hvor findes fosforylering?

Fosforylering på substratniveau forekommer i cytoplasmaet i celler (glykolyse) og i mitokondrierne (Krebs-cyklus) Det kan forekomme under både aerobe og anaerobe forhold og giver en hurtigere, men mindre effektiv kilde til ATP sammenlignet med oxidativ phosphorylering.

Hvordan detekteres fosforylering?

Forskere bruger adskillige teknikker til påvisning og kvantificering af proteinphosphorylering, herunder kinaseaktivitet assays, phospho-specifikke antistoffer, Western blot, enzym-linked immunosorbent assays (ELISA), celle- baseret ELISA, intracellulær flowcytometri, massespektrometri og multi-analyt profilering.

Hvordan opstår fosforylering?

Proteinphosphorylering forekommer når phosphorylgruppen føjes til en aminosyre Norm alt er aminosyren serin, selvom phosphorylering også forekommer på threonin og tyrosin i eukaryoter og histidin i prokaryoter. … Enzymet proteinkinase binder kovalent en fosfatgruppe til aminosyren.

Hvordan blev tyrosin opdaget?

I 1846 opdagede den tyske kemiker J. von Liebig L-tyrosin i kasein opnået fra ost.

Anbefalede: