Logo da.boatexistence.com

Kan du dyrke chili fra deres frø?

Indholdsfortegnelse:

Kan du dyrke chili fra deres frø?
Kan du dyrke chili fra deres frø?

Video: Kan du dyrke chili fra deres frø?

Video: Kan du dyrke chili fra deres frø?
Video: Agurker - Cucumis sativus. Hvordan jeg sår dem fra frø. 2024, Kan
Anonim

Du kan få chilifrø til plantning i havecentre, onlinebutikker og endda frisk chili peberfrugt. Disse frø begynder at spire efter et par dage, så snart du planter dem i jorden. Et fugtigt, varmt klima er vigtigt.

Kan du dyrke chili fra butikskøbte chilier?

Hvis de allerede er ved at tørre ud, så frøene vil være ok at plante nu Hvis du planlægger at dyrke dem inde i din vindueskarm, burde de klare sig. Men "shop" chili kan være blevet dyrket et sted, der er radik alt anderledes i klimaet og vil sandsynligvis ikke klare sig godt udenfor og kan endda kæmpe i et uopvarmet drivhus.

Kan du gemme frø fra chili?

Sørg for, at chilien er helt moden, før den plukkes. Brug en skarp kniv til at skære bælgen i to, så frøene blotlægges. Skrab frøene væk fra kødet og pas på ikke at beskadige frøene. … Frøene er klar til at blive opbevaret, når de ikke længere bøjer, opbevares i en lufttæt beholder på et køligt mørkt sted indtil de skal bruges.

Skal jeg tørre chilifrø før plantning?

For at bevare friske chilifrø, de tørres først … Hvis du planter friske chilifrø med det samme, er det ikke nødvendigt at tørre dem først. Kun hvis du vil gemme dem til næste sæson, bliver chilifrø tørret bedre og dermed bevaret. Når du tørrer chilifrø, er det vigtigt at fjerne fugt langsomt.

Hvor længe skal du tørre chilifrø før plantning?

Tørring af frøene

Undgå blæsende pletter, ellers kan du sikkert kysse frøene farvel. Efter 5+ dage vil frøene være fuldstændig tørret ud.

Anbefalede: