Hvordan bruges øl-lambertlov i spektroskopi?

Indholdsfortegnelse:

Hvordan bruges øl-lambertlov i spektroskopi?
Hvordan bruges øl-lambertlov i spektroskopi?

Video: Hvordan bruges øl-lambertlov i spektroskopi?

Video: Hvordan bruges øl-lambertlov i spektroskopi?
Video: Buksefedt: hvad er det og hvordan bruges det? 2024, Oktober
Anonim

BL-loven bruges på forskellige måder i spektroskopi, men den mest almindelige brug er nok ved bestemmelse af koncentrationen af en analyt i en opløsning Loven fortæller os, at absorbansen er lig med koncentrationen gange vejlængden gange ekstinktionskoefficienten.

Hvad bruges Beer-Lambert Law til?

Loven bruges i kemi til måle koncentrationen af kemiske opløsninger, analysere oxidation og måle polymernedbrydning. Loven forklarer også dæmpningen af stråling gennem jordens atmosfære.

Hvordan bruges Beer-Lambert Law til at beregne absorbans?

Beer–Lambert-loven relaterer absorption af lys ved en opløsning til opløsningens egenskaber i henhold til følgende ligning: A=εbc, hvor ε er den molære absorptionsevne af den absorberende art er b vejlængden, og c er koncentrationen af den absorberende art.

På hvilken måde er Beer-Lambert Law nyttig i UV-synlig spektroskopi?

Beer–Lambert-loven siger, at absorptionen af en opløsning er direkte proportional med koncentrationen af den absorberende art i opløsningen og vejlængden Således, for en fast vej længde, kan UV/Vis-spektroskopi bruges til at bestemme koncentrationen af absorberen i en opløsning.

Hvordan bruges øl-Lambert-loven i spektroskopi?

Spektrofotometer er således i enkle ord baseret på Beer-Lambert-loven, som siger, at mængden af absorberet lys er direkte proportional med koncentrationen af det opløste stof i opløsningen og tykkelsen af opløsningen under analyse.

Anbefalede: