Logo da.boatexistence.com

Hvorfor teste for mycoplasma?

Indholdsfortegnelse:

Hvorfor teste for mycoplasma?
Hvorfor teste for mycoplasma?

Video: Hvorfor teste for mycoplasma?

Video: Hvorfor teste for mycoplasma?
Video: Mycoplasma: Kønssygdommen, lægerne ikke vil teste dig for 2024, Kan
Anonim

Mycoplasma-testning bruges primært til at hjælpe med at afgøre, om Mycoplasma pneumoniae er årsagen til en luftvejsinfektion. Det kan også bruges til at hjælpe med at diagnosticere en systemisk infektion, der menes at skyldes mycoplasma.

Skal jeg teste for mycoplasma?

Rutinetest for Mycoplasma genitalium-infektion hos asymptomatiske mennesker er anbefales ikke Selvom M. genitalium kan forårsage urethritis, cervicitis eller bækkenbetændelse, tyder beviser på, at de fleste mennesker med M. genitalium infektion er asymptomatisk og udvikler ikke komplikationer.

Hvad er specielt ved mycoplasma?

Mykoplasmaer er de mindste selvreplikerende organismer med de mindste genomer (i alt omkring 500 til 1000 gener); de er lave i guanin og cytosin. Mycoplasmas er ernæringsmæssigt meget krævende. Mange kræver kolesterol, en unik egenskab blandt prokaryoter.

Hvad er en positiv mycoplasma-test?

Et positivt resultat angiver tidligere eksponering for Mycoplasma. Et enkelt positivt IgG-resultat kan være til stede i fravær af kliniske symptomer, da specifikke IgG-antistoffer kan forblive forhøjede længe efter den første infektion.

Hvilken sygdom forårsager Mycoplasma?

Mycoplasma pneumoniae-bakterier forårsager almindeligvis milde infektioner i luftvejene (de dele af kroppen, der er involveret i vejrtrækningen). Den mest almindelige sygdom forårsaget af disse bakterier, især hos børn, er tracheobronkitis (brystforkølelse) Lungeinfektioner forårsaget af M.

Anbefalede: