Logo da.boatexistence.com

Hvem opfandt klokkespillet?

Indholdsfortegnelse:

Hvem opfandt klokkespillet?
Hvem opfandt klokkespillet?

Video: Hvem opfandt klokkespillet?

Video: Hvem opfandt klokkespillet?
Video: Hvem Opfandt Den Elektriske Stol? Og Hvorfor? 2024, Kan
Anonim

Det første klokkespil komponeret for et orkester blev færdiggjort i 1700-tallet af Georg Friedrich Handel Yderligere ændringer blev foretaget på instrumentet i 1800-tallet og i 20 th århundrede var klokkespillet spillet med en træhammer blevet mest populært.

Hvem er opfinderen af klokkespil?

Den første komponist, der skrev til klokkespillet i orkestret, var Georg Friedrich Handel, som inkluderede det i sit oratorium Saul (1739). Instrumentet han brugte blev kaldt et klokkespil og havde en rækkevidde på to en halv oktav. Den havde metalklokker (eller takter), som blev spillet via et kromatisk keyboard.

Hvor stammer klokkespillet fra?

Klokkespillet, som vi kender det, stammer fra Tyskland (betyder "klokkespil"), selvom metallofonerne udviklede sig sammen over en periode, der strækker sig 300 år tilbage, og divergerede ind i gamelan-instrumenterne af Bali og Java i det sydøstlige Asien og vibrafonen, celesta og glockenspiel i Europa og Amerika.

Hvem opfandt den første xylofon?

Det tidligste bevis på en ægte xylofon er fra det 9. århundrede i sydøstasien, mens et lignende hængende træinstrument, en type harmonikon, siges af Wiens symfonibibliotek at have eksisteret i 2000 f. Kr. i det, der nu er en del af Kina. Den xylofonlignende ranat blev brugt i hinduistiske regioner (kashta tharang).

Er et klokkespil et tysk instrument?

glockenspiel, (tysk: "klokkesæt") (tysk: "klokkesæt") slagtøjsinstrument, oprindeligt et sæt graduerede klokker, senere et sæt stemte stålstænger (dvs. en metallofon) slået med træ-, ebonit- eller nogle gange metalhammere.

Anbefalede: