Logo da.boatexistence.com

Kan en bodhisattva blive gift?

Indholdsfortegnelse:

Kan en bodhisattva blive gift?
Kan en bodhisattva blive gift?

Video: Kan en bodhisattva blive gift?

Video: Kan en bodhisattva blive gift?
Video: Class 10 - A Gift of Liberation 38: Becoming a Bodhisattva: Steps to Create a Kinder World 2024, Juli
Anonim

Der er ingen forpligtelse for buddhister til at gifte sig, og de fleste buddhister mener, at ægteskab er et valg. Så længe de begge er glade for det, har buddhister lov til at bo sammen. Som følge heraf har buddhister ikke nogen formel lære om, hvad vielsesceremonien skal bestå af.

Kan en kvinde være en Bodhisattva?

Nogle Theravada-sutraer siger , at det er umuligt for en kvinde at være en bodhisattva, som er en person på vej til Buddha. En bodhisattva kan kun være et menneske (det vil sige en mand). … Udseendet af kvindelige Buddhaer kan findes i den tantriske ikonografi af buddhismens Vajrayana-praktiksti.

Kan du blive gift som en buddhistisk munk?

Monastiker i Japan er særligt exceptionelle i den buddhistiske tradition, fordi munkene og nonnerne kan gifte sig efter at have modtaget deres højere ordination… Nogle koreanske munke bor med koner i deres klostre. Munke fra visse kinesiske buddhistiske sekter har lov til at gifte sig, såsom i det historiske Yunnan, Lingnan og Taiwan.

Kan en buddhist blive forelsket?

Ideen om ubetinget kærlighed er i bund og grund, hvad buddhismen lærer. … Buddhistisk tekst går ikke for dybt ind i ideen om ægteskab, fordi buddhismen overlader beslutningen om at gifte sig til hver enkelt person. I buddhismen er ægteskabet ikke en religiøs forpligtelse, et middel til forplantning eller en romantisk forestilling om kærlighed.

Tillader buddhismen polygami?

For buddhister betragtes ægteskab generelt som en sekulær, ikke-religiøs aktivitet. … Gautama Buddha var gift. Han satte aldrig nogen regler for ægteskab - såsom alder, eller om ægteskab er monogamt eller polygamt - og definerede aldrig, hvad et korrekt ægteskab skulle være. tibetanske buddhister praktiserer polygami og polyandri

Anbefalede: