Logo da.boatexistence.com

Skrev john houseman citizen kane?

Indholdsfortegnelse:

Skrev john houseman citizen kane?
Skrev john houseman citizen kane?

Video: Skrev john houseman citizen kane?

Video: Skrev john houseman citizen kane?
Video: STRANGE NEWS of the WEEK - 35 | Mysterious | Universe | UFOs | Paranormal 2024, Kan
Anonim

JOHN HOUSEMAN: (Skriftet af Citizen Kane) er et ømtåleligt emne: Jeg tror, at Welles altid oprigtigt har følt, at han på egen hånd har skrevet Citizen Kane og alt det andet, han har instrueret - undtagen evt. skuespil af Shakespeare. Men manuskriptet til Kane var i det væsentlige Mankiewiczs.

Arbejde John Houseman på Citizen Kane?

Han blev kendt for sit meget omt alte samarbejde med instruktør Orson Welles fra deres dage i Federal Theatre Project til produktionen af Citizen Kane og hans samarbejde som producer af The Blue Dahlia, med forfatteren Raymond Chandler på manuskriptet.

Hvem havde den oprindelige idé til Citizen Kane?

Filmen fokuserer på perioden, hvor Mankiewicz skrev, hvad der blev en 300-siders dørstop kaldet "American", delvist ved at trække på sine egne erfaringer som middagsgæst i avisen tycoon William Randolph Hearst, inspirationen til karakteren Charles Foster Kane.

Var Citizen Kane oprindeligt en bog?

Herman J. Mankiewicz var med til at skrive manuskriptet i begyndelsen af 1940. Han og Welles genskrev og reviderede hver for sig hinandens arbejde, indtil Welles var tilfreds med det færdige produkt. Pauline Kaels kontroversielle essay "Raising Kane" blev udgivet i The New Yorker og i The Citizen Kane Book (1971).

Hvad var Citizen Kane baseret på?

Hovedpersonen i Citizen Kane siges at have været baseret på magnaten William Randolph Hearst Hearst var en amerikansk avisudgiver, der opbyggede landets største aviskæde, og hvis metoder havde en væsentlig indflydelse på amerikansk journalistiks praksis.

Anbefalede: