Logo da.boatexistence.com

Når man sluger glottis dækker epiglottis?

Indholdsfortegnelse:

Når man sluger glottis dækker epiglottis?
Når man sluger glottis dækker epiglottis?

Video: Når man sluger glottis dækker epiglottis?

Video: Når man sluger glottis dækker epiglottis?
Video: Function of the Epiglottis 2024, Kan
Anonim

luft passerer gennem glottis på vej til luftrøret. epiglottis er en elastisk bruskstruktur placeret ved den øverste del af strubehovedet. under indtagelse dækker epiglottis strubeåbningen for at forhindre mad og væsker i at trænge ind i luftvejene

Hvad dækker epiglottis under synkning?

Epiglottis er en flap af brusk placeret i halsen bag tungen og foran strubehovedet. … Når en person sluger, folder epiglottis bagud for at dække indgangen til strubehovedet, så mad og væske ikke kommer ind i luftrøret og lungerne.

Hvad sker der med glottis og epiglottis under synkning?

Under vejrtrækningen strømmer luft fra din mund og svælg ind i strubehovedet (mod dine lunger). Når du sluger, bevæger en klap kaldet epiglottis sig for at blokere for indgangen af madpartikler i strubehovedet og lungerne Musklerne i strubehovedet trækker sig opad for at hjælpe med denne bevægelse.

Hvad er de 4 stadier af synkning?

Der er 4 faser af synkning:

  • Den præ-orale fase. – Starter med forventning om, at mad bliver introduceret i munden – Salivation udløses af synet og lugten af mad (såvel som sult)
  • Den mundtlige fase. …
  • The Pharyngeal Phase. …
  • Øsophageal-fasen.

Hvad er funktionen af glottis epiglottis?

Epiglottis er en bladformet flap af brusk placeret bag tungen, øverst i strubehovedet eller stemmeboksen. Epiglottis hovedfunktion er at lukke luftrøret af under spisning, så maden ikke ved et uheld inhaleres.

Anbefalede: