Logo da.boatexistence.com

Hvorfor parret og uparret t-test?

Indholdsfortegnelse:

Hvorfor parret og uparret t-test?
Hvorfor parret og uparret t-test?

Video: Hvorfor parret og uparret t-test?

Video: Hvorfor parret og uparret t-test?
Video: Excel - Hypotesetest - Uparet T-test - Dataanalyse 2024, Juli
Anonim

En parret t-test er designet til at sammenligne midlerne for den samme gruppe eller genstand under to separate scenarier. En uparret t-test sammenligner middelværdierne for to uafhængige eller ikke-relaterede grupper. … I en parret t-test antages variansen ikke at være ens.

Hvorfor ville du bruge en parret t-test?

En parret t-test bruges når vi er interesseret i forskellen mellem to variable for samme emne Ofte er de to variable adskilt af tid. For eksempel har vi i Dixon og Massey datasættet kolesterolniveauer i 1952 og kolesterolniveauer i 1962 for hvert emne.

Hvad er forskellen mellem t-test og parret t-test?

T-test med to stikprøver bruges, når data fra to stikprøver er statistisk uafhængige, mens den parrede t-test bruges, når data er i form af matchede par.

Hvorfor er den parrede t-test bedre end den uafhængige t-test?

Begge kontroller for at se, om forskellen mellem to midler er signifikant. Paired-samples t tests sammenlign score på to forskellige variable men for den samme gruppe af tilfælde; uafhængige stikprøver t-test sammenligner score på den samme variabel, men for to forskellige grupper af tilfælde.

Hvorfor er parrede data bedre?

Et parret design Reducerer eksperimentel fejl Dette kan resultere i et mere effektivt design, der kræver færre ressourcer for at opdage en signifikant forskel, hvis en sådan findes.

Anbefalede: