Logo da.boatexistence.com

Når nyretransplantation er nødvendig?

Indholdsfortegnelse:

Når nyretransplantation er nødvendig?
Når nyretransplantation er nødvendig?

Video: Når nyretransplantation er nødvendig?

Video: Når nyretransplantation er nødvendig?
Video: Kidney Transplant: Facts you need to know about kidney Transplant 2024, Kan
Anonim

Du kan få brug for en nyretransplantation, hvis du har nyresygdom i slutstadiet (ESRD). Dette er en permanent tilstand af nyresvigt. Det har ofte brug for dialyse. Dette er en proces, der bruges til at fjerne affald og andre stoffer fra blodet.

Hvad er betingelserne for nyretransplantation?

Hvem kan have brug for en nyretransplantation? En nyretransplantation kan være en mulighed, hvis dine nyrer er holdt op med at fungere helt. Denne tilstand kaldes end-stage renal disease (ESRD) eller end-stage nyresygdom (ESKD). Hvis du når dette punkt, vil din læge sandsynligvis anbefale dialyse.

Hvilket stadium af nyresygdom kræver en transplantation?

Nyresygdom i slutstadiet (nyresvigt)

Dette er den sidste fase af CKD (stadie 5), også kaldet nyresygdom i slutstadiet (ESRD). Når nyrerne svigter tot alt, er enten dialyse eller en nyretransplantation påkrævet.

Hvad er den gennemsnitlige forventede levetid efter en nyretransplantation?

En levende donornyre fungerer i gennemsnit 12 til 20 år, og en afdød donornyre fra 8 til 12 år. Patienter, der får en nyretransplantation før dialyse, lever i gennemsnit 10 til 15 år længere, end hvis de blev i dialyse.

Hvad er den bedste alder for nyretransplantation?

I øjeblikket er størstedelen af patienter, der udvikler nyresygdom i slutstadiet (ESRD), og som er kvalificerede til nyretransplantation, mellem 45 og 65 år [1, 2]. En nyretransplantation har en forventet halveringstid på 7-15 år [3-6].

Anbefalede: