Logo da.boatexistence.com

Hvornår blev Montevideo grundlagt?

Indholdsfortegnelse:

Hvornår blev Montevideo grundlagt?
Hvornår blev Montevideo grundlagt?

Video: Hvornår blev Montevideo grundlagt?

Video: Hvornår blev Montevideo grundlagt?
Video: Det delte land, kapitel 1 2024, Kan
Anonim

Montevideo blev grundlagt i 1726 af Bruno Mauricio de Zabala, guvernør i Buenos Aires, for at modvirke den portugisiske fremrykning ind i området fra Brasilien. I de første år var Montevideo for det meste en spansk garnisonsby.

Hvordan fik Montevideo sit navn?

Der er mindst to forklaringer på navnet Montevideo: Den første angiver, at det kommer fra det portugisiske "Monte vide eu", som betyder "Jeg ser et bjerg" Den anden er, at spanierne registrerede placeringen af et bjerg på et kort som "Monte VI De Este a Oeste", der betyder "Det sjette bjerg fra øst til vest ".

Hvornår blev Montevideo bygget?

Oprettet som et resultat af et spansk-portugisisk spat, har Montevideo's ikke haft en jævn tur. Buenos Aires-guvernør Bruno Mauricio de Zabala, der var utilfreds med portugisiske fremrykninger sydpå fra Brasilien, grundlagde Montevideo i 1726.

Hvordan blev Uruguay grundlagt?

Uruguay blev uafhængigt af Spanien i 1811 og blev annekteret af Brasilien indtil 1825. Efter en tre-årig føderation med Argentina blev Uruguay en selvstændig nation i 1828. Tredive år senere, etablerede USA diplomatiske forbindelser med Uruguay, og de to nationer har siden bevaret tætte bånd.

Hvorfor er Uruguay så rigt?

Uruguay er det næstrigeste land i Sydamerika, og det er i høj grad på grund af dets blomstrende eksportforretning. Det lille sydamerikanske land vælter tonsvis af uld, ris, sojabønner, frosset oksekød, m alt og mælk.

Anbefalede: