Logo da.boatexistence.com

Hvor er osteogene celler placeret?

Indholdsfortegnelse:

Hvor er osteogene celler placeret?
Hvor er osteogene celler placeret?

Video: Hvor er osteogene celler placeret?

Video: Hvor er osteogene celler placeret?
Video: Что со мной произошло...Война в Украине 2024, Kan
Anonim

Umodne osteogene celler findes i de dybe lag af bughinden og marven Når de differentierer, udvikler de sig til osteoblaster. Knoglernes dynamiske natur betyder, at nyt væv konstant dannes, mens gammel, skadet eller unødvendig knogle opløses til reparation eller for calciumfrigivelse.

Hvilken del af knoglen er, hvor de osteogene celler befinder sig?

Mellem matrixringene er knoglecellerne (osteocytter) placeret i rum kaldet lacunae. Små kanaler (canaliculi) udstråler fra lakunerne til den osteoniske (haversiske) kanal for at give passager gennem den hårde matrix.

Hvor finder du osteogene celler-quizlet?

Osteogene celler er mitotisk aktive stamceller, der findes i periosteum; nogle datterceller kan blive til osteoblaster, mens andre bliver som stamceller.

Hvad er osteogene knogleceller?

Osteoprogenitorceller, også kendt som osteogene celler, er stamceller placeret i knoglen, som spiller en fortabt rolle i knoglereparation og vækst. Disse celler er forstadier til de mere specialiserede knogleceller (osteocytter og osteoblaster) og findes i knoglemarven.

Finnes osteoprogenitorceller i voksende knogler?

Celler, der er involveret i vækst af knogler:

Osteoprogenitorceller er knoglestamceller, og er kilden til nye osteoblaster. Osteoblaster, der beklæder knogleoverfladen, udskiller kollagen og den organiske matrix af knogle (osteoid), som forkalkes kort efter, at den er blevet aflejret.

Anbefalede: