Logo da.boatexistence.com

Hvornår sagde golda meir op?

Indholdsfortegnelse:

Hvornår sagde golda meir op?
Hvornår sagde golda meir op?

Video: Hvornår sagde golda meir op?

Video: Hvornår sagde golda meir op?
Video: Ikke mere mælk 2024, Kan
Anonim

I begyndelsen af 1960'erne blev Meir diagnosticeret med lymfekræft. I januar 1966 trak hun sig tilbage fra udenrigsministeriet på grund af udmattelse og dårligt helbred.

Hvornår flyttede Golda Meir til Israel?

I 1921 immigrerede Golda og Morris Meyerson (hun officielt hebraiserede sit navn fra Meyerson til Meir i 1956) til Palæstina og sluttede sig til Merhavia-kibbutzen, en kommunal bosættelse. I 1924 flyttede parret til Jerusalem og fik snart en søn, Menachem, og en datter, Sarah.

Hvem er Israels kvindelige premierminister?

Golda Meir er den eneste kvinde, der har fungeret som Israels premierminister. Hun blev valgt til jobbet lige før valget i 1969 efter Levi Eshkols død og afsluttede sit job i 1974.

Hvad er meningen med Meir?

Meir (hebraisk: מֵאִיר‎) er et jødisk mandligt fornavn og et lejlighedsvist efternavn. Det betyder " en der skinner" Det er ofte germaniseret som Maier, Mayer, Mayr, Meier, Meyer, Meijer, italienskiseret som Miagro eller angliseret som Mayer, Meyer eller Myer.

Hvor flyttede Golda Meir hen?

Efter at være blevet gift, emigrerede hun og hendes mand til det daværende Palæstina i 1921, hvor de slog sig ned på en kibbutz. Meir blev valgt til Israels premierminister den 17. marts 1969 efter at have været arbejdsminister og udenrigsminister.

Anbefalede: