Logo da.boatexistence.com

Var quetzalcoatl en rigtig person?

Indholdsfortegnelse:

Var quetzalcoatl en rigtig person?
Var quetzalcoatl en rigtig person?

Video: Var quetzalcoatl en rigtig person?

Video: Var quetzalcoatl en rigtig person?
Video: 18 самых загадочных исторических совпадений в мире 2024, Kan
Anonim

Quetzalcoatl Kan være baseret på en historisk person Ifølge en Toltec-legende blev deres civilisation (som dominerede det centrale Mexico fra ca. 900-1150 e. Kr.) grundlagt af en stor helt, Ce Acatl Topiltzín Quetzalcoatl. … The God Quetzalcoatl har bestemt et link af en slags til denne helt.

Var Quetzalcoatl en mand?

Ud over sin forklædning som en plyndringsslange var Quetzalcóatl ofte repræsenteret som en mand med skæg, og som Ehécatl, vindguden, blev han vist med en maske med to fremspringende rør (som vinden blæste igennem) og en konisk hat typisk for Huastec-befolkningen i det østlige og centrale Mexico.

Hvem dræbte Quetzalcoatl?

En aztekisk historie hævder, at Quetzalcoatl blev narret af Tezcatlipoca til at blive fuld og sove med en cølibatpræstinde (i nogle beretninger, hans søster Quetzalpetlatl) og derefter brændte sig selv ihjel af anger.

Hvorfor blev Quetzalcoatl forvist?

Ifølge legendariske beretninger blev Quetzalcoatl imidlertid forvist fra Tula efter at have begået overtrædelser, mens han var under indflydelse af en rival … Et løst konføderation af kongelige familier fra hele Mexico omfavnede Quetzalcoatl som deres skytsgud og dynastiske grundlægger, forenet af hans kult.

Hvem blev Quetzalcoatl forvekslet med?

Som en aztekisk guddom var han en af fire sønner af skaberguden Ometeotl, forbundet med vindguden og skytsguden for kunst og viden. En vedvarende myte om, at conquistador Hernan Cortés forveksles med Quetzalcoatl, er næsten helt sikkert falsk.

Anbefalede: