Logo da.boatexistence.com

Har planter en sp altningsfure?

Indholdsfortegnelse:

Har planter en sp altningsfure?
Har planter en sp altningsfure?

Video: Har planter en sp altningsfure?

Video: Har planter en sp altningsfure?
Video: 240-liter Delightful STEM PLANT Aquarium by Viktor & Balazs 2024, Kan
Anonim

I planteceller er en sp altningsfure ikke mulig, fordi af de stive cellevægge, der omgiver plasmamembranen. En ny cellevæg skal dannes mellem dattercellerne.

Hvad er sp altningsfure i plantecelle?

Sp altningsfuren i dyreceller og phragmoplasten i planteceller er komplekse strukturer, der består af mikrotubuli og mikrofilamenter, der hjælper med den endelige adskillelse af cellerne i to identiske datterceller.

Forekommer sp altning i planter?

Sp altning af zygoten

I karplanter sker embryodannelse, eller embryogenese, sædvanligvis inden for et par timer efter befrugtning, med den første celledeling, der sp alter zygote, eller befrugtet æg, ind i to datterceller.

Har både plante- og dyreceller en sp altningsfure?

Cytokinese forekommer i mitose og meiose for både plante- og dyreceller. Det ultimative mål er at opdele forældrecellen i datterceller. Hos planter sker dette, når en cellevæg dannes mellem dattercellerne. Hos dyr sker dette, når der dannes en sp altningsfure

Har planteceller en celleplade?

Cytokinese i planteceller er mere kompleks end i dyr, da det involverer bygning af en celle plade som det sidste trin i at generere to celler. Cellepladen er bygget i midten af phragmoplast ved fusion af Golgi-afledte vesikler.

Anbefalede: