Logo da.boatexistence.com

Kan du skrive et enthymeme?

Indholdsfortegnelse:

Kan du skrive et enthymeme?
Kan du skrive et enthymeme?

Video: Kan du skrive et enthymeme?

Video: Kan du skrive et enthymeme?
Video: ЗЛОЙ УЧИТЕЛЬ против ДОБРОГО УЧИТЕЛЯ! Училка МАЛЕНЬКИЕ КОШМАРЫ в школе vs Трудовик ПРИВЕТ СОСЕД! 2024, Kan
Anonim

Det er sikkert at bruge enthymeme, hvis (og kun hvis!) du er tryg ved at antage, at din læser vil acceptere den skjulte forudsætning. … De fleste mennesker bruger konstant enthym i deres forfatterskab, ikke fordi de har taget det til sig som en teknik, men fordi de simpelthen ikke er bevidste om deres præmisser!

Hvad er et enthymeme-eksempel?

Enthymeme - et logisk argument, der indeholder en konklusion, men en underforstået præmis. Denne type ræsonnement er uformel, idet konklusionen nås baseret på underforstået ræsonnement snarere end udt alt ræsonnement. … Eksempler på enthymeme: 1. Vi kan ikke stole på Katie, fordi hun løj i sidste uge.

Hvorfor ville en forfatter bruge enthymeme?

Brugen af enthymeme er meget almindelig i reklamer, politiske taler og litteratur. Det får publikum til at udarbejde deres egne konklusioner og tilskynder dem til at læse videre for at få et klarere billede af præmissen eller en idé. Ved at tvinge publikum til at tage et sidste skridt, styrker det forfatterens argument.

Er et enthymeme gyldigt?

Et enthymeme er et argument, der mangler en præmis eller konklusion. Det manglende udsagn er implicit, men du bliver nødt til at gøre det eksplicit. Du skal ikke bekymre dig om at oversætte argumentet til en kategorisk syllogisme, før du har udfyldt det manglende udsagn. … Alle argumenter kan gøres gyldige.

Hvad er et enthymeme i retorik?

Enthymeme kommer fra thymos, "ånd", den evne, som folk tænker og føler med. … Enthymemet er retorik, hvad syllogismen er for logik: Begge begynder med en generel præmis og fortsætter til en bestemt sag. Syllogismen handler om sikkerheder, mens enthymemet omhandler sandsynlig viden.

Anbefalede: