Logo da.boatexistence.com

Var Palæstina en suveræn stat?

Indholdsfortegnelse:

Var Palæstina en suveræn stat?
Var Palæstina en suveræn stat?

Video: Var Palæstina en suveræn stat?

Video: Var Palæstina en suveræn stat?
Video: How Israel STOLE Palestine 2024, April
Anonim

Palæstina (arabisk: فلسطين‎, romaniseret: Filasṭīn), officielt anerkendt som staten Palæstina (arabisk: دولة فلسطين‎, romaniseret: Dawlat Filasṭīn) af De Forenede Nationer, er en suveræn stat og andre entiteter i Vestasien officielt styret af Palæstinas Befrielsesorganisation (PLO) og hævder …

Hvornår blev staten Palæstina formelt anerkendt som en suveræn stat?

Næsten med det samme samme år brød den arabisk-israelske krig ud mellem Israel og Jordan, Irak, Syrien, Egypten og Libanon. Dette var kun begyndelsen på flere årtiers konflikt, der skulle komme. I 1988 proklamerede den palæstinensiske uafhængighedserklæring oprettelsen af staten Palæstina.

Er Palæstina et lovligt land?

Der er en bred vifte af synspunkter vedrørende den juridiske status for staten Palæstina, både blandt staterne i det internationale samfund og blandt juridiske lærde, men der er en generel enighed om, at staten Palæstina er de jure suverænt.

Er Palæstina en stat i international lov?

Baseret på disse og andre krav fremfører ICJ, at Palæstina er en stat under international lov, fordi den omfatter et folk, der lever sammen som et fællesskab; et defineret territorium, hvor folket er bosat; en suveræn regering; og en påviselig kapacitet til at udøve statsmyndighed og til at indgå …

Hvordan blev Palæstina til Israel?

I 1947 blev De Forenede Nationers delingsplan for Palæstina stemt. Dette udløste Palæstina-krigen 1947-1949 og førte i 1948 til oprettelsen af staten Israel på en del af mandatet Palæstina, da mandatet sluttede.

Anbefalede: