Logo da.boatexistence.com

Kan du blive solskoldet på en overskyet dag?

Indholdsfortegnelse:

Kan du blive solskoldet på en overskyet dag?
Kan du blive solskoldet på en overskyet dag?

Video: Kan du blive solskoldet på en overskyet dag?

Video: Kan du blive solskoldet på en overskyet dag?
Video: ВОДА приближается! Рыбалка в диком месте. Забыл спички!! 2024, Kan
Anonim

USDA rapporterer, at cirka 70 % af amerikanske voksne ikke beskytter sig selv mod de farlige stråler, når de er udenfor, og ifølge Mayo Clinic, du kan endda blive solskoldet på overskyede eller køligere dageUltravoldelige (UV) stråler, ikke temperaturen, skader din hud og skyer blokerer ikke for UV-stråler, rapporterer CDC.

Kan du blive solskoldet på en overskyet dag?

Du kan få solskader på blæsende, overskyede og kølige dage Solskader er forårsaget af ultraviolet (UV) stråling, ikke temperatur. En kølig eller overskyet dag om sommeren kan have samme UV-niveauer som en varm, solrig dag. Hvis det blæser, og du får et rødt ansigt, er det sandsynligvis solskoldning.

Bliver du mere solskoldet, når det er overskyet?

Ja, det kan du! Skyer blokerer ikke helt for solens UV-stråler. Du har større risiko for at blive solskoldet på en overskyet dag end på en solskinsdag, fordi du ikke er så opmærksom på at blive udsat for solen. Du har sandsynligvis ikke engang solcreme på, hvilket gør dig sårbar over for UVA- og UVB-stråler.

Er UV værre på overskyede dage?

Skyer kan blokere op til 70-90 % af disse UV-B-stråler i tider med ekstremt overskyet. … Sammenlignet med helt klar himmel har undersøgelser vist, at delvist overskyet himmel har hævet UV-B-strålerne med 25 % og øget DNA-skader op til 40 %! Så ja! Overskyede dage kan faktisk være mere farlige for din hud!

Har jeg brug for solcreme på en overskyet dag?

Har du brug for solcreme på overskyede dage? UV-stråler kan trænge ind i skyer. "Medmindre du er fuldstændig skyggefuld og beskyttet mod solen, har du stadig brug for solcreme på overskyede dage," siger Dr. Leventhal.

Anbefalede: