Logo da.boatexistence.com

Er multipotente stamceller?

Indholdsfortegnelse:

Er multipotente stamceller?
Er multipotente stamceller?

Video: Er multipotente stamceller?

Video: Er multipotente stamceller?
Video: What are induced pluripotent stem cells? 2024, Kan
Anonim

Multipotente celler kan udvikle sig til mere end én celletype, men er mere begrænsede end pluripotente celler; voksne stamceller og stamceller fra navlestrengsblod betragtes som multipotente.

Er en multipotent celle en stamcelle?

Multipotente stamceller har evnen til at udvikle specifikke typer celler (termin alt differentierede celler). For eksempel kan en blodstamcelle (multipotent) udvikle sig til røde blodlegemer, hvide blodlegemer eller blodplader (alle specialiserede celler).

Hvad er multipotente stamceller, hvordan adskiller de sig fra pluripotente stamceller?

Typer af stamceller

Pluripotente stamceller kan dele sig i de fleste eller alle celletyper i en organisme, men kan ikke udvikle sig til en hel organisme på deres egen. Multipotente stamceller kan differentiere til de forskellige celletyper i en familie af beslægtede celler, såsom blodceller.

Er neurale stamceller multipotente eller pluripotente?

1.2 Neurosfærecellekultur

Neurale stamceller er de selvfornyende og multipotente celler, der genererer neuroner og gliaceller i den embryonale og voksne hjerne.

Hvor er multipotente stamceller placeret?

Multipotente stamceller placeret i landstangen er i stand til at producere de tre cellelinjer, der findes i de gastriske epitel-slimproducerende pitceller, syreproducerende parietalceller og enzym -producerende zymogene celler.

Anbefalede: