Logo da.boatexistence.com

Ved gingivitis sulkulære epitel?

Indholdsfortegnelse:

Ved gingivitis sulkulære epitel?
Ved gingivitis sulkulære epitel?

Video: Ved gingivitis sulkulære epitel?

Video: Ved gingivitis sulkulære epitel?
Video: Кровоточивость десен (причина кровоточивости десен или кровоточивость десен и диагностика) 2024, Kan
Anonim

Gingival sulcus er beklædt med det orale sulkulære epitel Ud over det sulkulære epitel, som ligger tæt til tandoverfladen, men ikke er fæstnet, er der et tyndt lag af meget permeabelt epitel, som klæber til tandoverfladen kaldet epiteltilhæftning eller junctional epitel.

Hvad er det sulkulære epitel?

Det sulkulære epitel er det epithel, som beklæder tandkødssulcus. Det er apik alt afgrænset af junctional epitel og møder epitelet i mundhulen i højden af den frie tandkødsrand. Det sulkulære epitel er ikke-keratiniseret.

Hvad sker der med junctional epitel i tandkødsbetændelse?

Hvis tandkødsbetændelse udvikler sig til paradentose, migrerer junctional epitel apik alt og er ansvarlig for dannelsen af lommeepitel.

Hvor er det sulkulære epitel placeret?

Sulkulære epitel linjer tandkødssulcus fra bunden til den frie tandkødsrand. Det er her, det har grænseflader med epitelet i mundhulen. Tandkødssulcus er bundet af emaljen på tandens krone og sulkulære epitel.

Er sulkulært epitel keratiniseret?

Selvom der ikke er nogen tydelig forskel mellem det bindevæv, der ligger til grund for det subkulære og overfladen af tandkødsepitelet, er det sulkulære epithel ikke keratiniseret ligesom den tandkødsoverflade.

Anbefalede: