Logo da.boatexistence.com

Er polsk og russisk gensidigt forståeligt?

Indholdsfortegnelse:

Er polsk og russisk gensidigt forståeligt?
Er polsk og russisk gensidigt forståeligt?

Video: Er polsk og russisk gensidigt forståeligt?

Video: Er polsk og russisk gensidigt forståeligt?
Video: Раздел Польши | Три катастрофы польского государства 2024, Kan
Anonim

Er russisk og polsk gensidigt forståelige? Russisk er østslavisk og polsk er vestslavisk. Mens de to deler et lignende grammatiksystem og nogle ordforrådsord, er polsk og russisk ikke gensidigt forståelige.

Hvor ens er polsk og russisk?

Både russisk og polsk er slaviske sprog, men på trods af dette har de kun ca. 38 % leksikalsk overlap – sammenlign dette med 56 % for engelsk og tysk, 82 % for spansk og italiensk, eller 86 % for polsk og slovakisk.

Hvilke sprog er gensidigt forståelige med russisk?

russisk. Jeff Lindsay vurderer, at russisk har 85% forståelighed med Rusyn (som har et lille antal højttalere i Central- og Østeuropa). Russisk er også 85 % gensidigt forståelig med hviderussisk og ukrainsk skriftligt.

Hvad er det mest gensidigt forståelige slaviske sprog?

Vi fandt ud af, at tjekkisk og slovakisk har langt det højeste niveau af gensidig forståelighed, efterfulgt af kroatisk og slovensk. I tilfældet med kroatisk og slovensk er forståeligheden asymmetrisk, da slovenske deltagere kunne forstå kroatisk bedre end omvendt.

Hvilket sprog er tættest på polsk?

Polsk (język polski) tilhører den vestslaviske gruppe af den slaviske gren af den indoeuropæiske sprogfamilie. Dens nærmeste nulevende slægtninge er tjekkisk, slovakisk og sorbisk. Det tales af 36,6 millioner mennesker i Polen.

Anbefalede: