Logo da.boatexistence.com

Hvorfor blev slaget ved caporetto udkæmpet?

Indholdsfortegnelse:

Hvorfor blev slaget ved caporetto udkæmpet?
Hvorfor blev slaget ved caporetto udkæmpet?

Video: Hvorfor blev slaget ved caporetto udkæmpet?

Video: Hvorfor blev slaget ved caporetto udkæmpet?
Video: Italy’s Greatest Military Defeat:The Battle of Caporetto (World War 1:Italian Front) 2024, Juli
Anonim

Soldater i den italienske hær håbede, at vinteren 1917 ville give et pusterum. Det gjorde den ikke. Da rygterne om et forestående østrigsk- ungarsk angreb cirkulerede, forsøgte den italienske hær at forstærke de bjergrige nordøstlige kamplinjer omkring byen Caporetto (i dag Kobarid i Slovenien).

Hvem kæmpede i slaget ved Caporetto?

Den 24. oktober 1917 scorer en kombineret tysk og østrig-ungarsk styrke en af de mest knusende sejre i Første Verdenskrig, og decimerer den italienske linje langs den nordlige strækning af Isonzo-floden i slaget ved Caporetto, også kendt som det tolvte slag ved Isonzo, eller slaget ved Karfreit (for tyskerne).

Hvad var målet med slaget ved Isonzo?

Det første slag ved Isonzo blev udkæmpet mellem hærene i Italien og Østrig-Ungarn på den italienske front i Første Verdenskrig, mellem 23. juni og 7. juli 1915. Den italienske hærs mål var at drive østrigerne væk fra deres defensive positioner langs Isonzo (Soča) og på de nærliggende bjerge

Hvem vandt slaget ved Gallipoli?

Gallipoli-kampagnen kostede de allierede 187.959 dræbte og sårede og tyrkerne 161.828. Gallipoli viste sig at være tyrkernes største sejr i krigen.

Hvordan startede slaget ved Isonzo?

Battles of the Isonzo, (1915–17), 12 slag langs Isonzo-floden på den østlige del af den italienske front i 1. Verdenskrig. … Den italienske general Luigi Cadorna lancerede sit første angreb mod østrigerne den 23. juni.

Anbefalede: