Logo da.boatexistence.com

Ved slaget ved cannae romerne?

Indholdsfortegnelse:

Ved slaget ved cannae romerne?
Ved slaget ved cannae romerne?

Video: Ved slaget ved cannae romerne?

Video: Ved slaget ved cannae romerne?
Video: Roman Republic Vs Carthage: Historical Battle of the Trebia River 218BC | Second Punic War Cinematic 2024, Kan
Anonim

Slaget ved Cannae var et centr alt engagement i den anden puniske krig mellem den romerske republik og Kartago, udkæmpet den 2. august 216 f. Kr. nær den gamle landsby Cannae i Apulien, det sydøstlige Italien.

Hvad skete der med romerne under slaget ved Cannae?

Karthaginerne og deres allierede, ledet af Hannibal, omringede og praktisk t alt udslettede en større romersk og italiensk hær under konsulerne Lucius Aemilius Paullus og Gaius Terentius Varro Det betragtes som én af de største taktiske bedrifter i militærhistorien og et af de værste nederlag i romersk historie.

Hvordan ændrede slaget ved Cannae Rom?

Cannae har haft en varig arv. På kort sigt tvang det romerne til at udvikle et større niveau af taktisk fleksibilitet for deres infanteri for at forhindre deres hær i at blive flankeret igen På længere sigt har det givet talrige lektioner til militæret befalingsmænd gennem tiderne.

Hvad skete der ved quizletten Battle of Cannae?

Rom led et af sine værste nederlag. I en lille by kaldet Cannae konfronterede Roman hæren Hannibals hær. Fordi romerne var hans hær i undertal, var han næsten nødt til at stole på overlegen kamptaktik, og han vandt.

Hvad var resultaterne af slaget ved Cannae?

Det blev anslået, at 20 procent af de romerske kampmænd mellem 18 og 50 år døde i Cannae. Kun 14.000 romerske soldater undslap, og 10.000 flere blev taget til fange; resten blev dræbt. Karthagerne mistede omkring 6.000 mand.

Anbefalede: