Logo da.boatexistence.com

Kræver bunkesortering ekstra plads?

Indholdsfortegnelse:

Kræver bunkesortering ekstra plads?
Kræver bunkesortering ekstra plads?

Video: Kræver bunkesortering ekstra plads?

Video: Kræver bunkesortering ekstra plads?
Video: Det kræver sin mand at blive bedemand! 2024, Kan
Anonim

Heapsort er en sammenligningsbaseret sorteringsalgoritme, der bruger en binær heap-datastruktur. Ligesom mergesort mergesort I datalogi er merge sort (også almindeligvis stavet som mergesort) en effektiv, generel og sammenligningsbaseret sorteringsalgoritme. De fleste implementeringer producerer en stabil sortering, hvilket betyder, at rækkefølgen af lige elementer er den samme i input og output. https://en.wikipedia.org › wiki › Merge_sort

Flet sortering - Wikipedia

heapsort har en køretid på O (n log ⁡ n), O(n\log n), O(nlogn), og ligesom indsættelsessortering sorterer heapsort på plads, så ingen ekstra plads er nødvendig under sorteringen.

Hvad er hukommelsespladskravet for heap-sort?

Heap sortering løber i O (n lg ⁡ (n)) O(n\lg(n)) O(nlg(n)) tid, som skaleres godt, når n vokser. I modsætning til quicksort er der ingen worst-case O (n 2) O(n^2) O(n2) kompleksitet. Pladseffektiv. Dyngesortering tager O (1) O(1) O(1) mellemrum.

Hvorfor er heap sort O 1-rum kompleksitet?

2 svar. HEAP SORT bruger MAX_HEAPIFY-funktionen, som kalder sig selv, men den kan laves ved hjælp af en simpel while-løkke og dermed gøre den til en iterativ funktion, som inturn ikke tager plads, og dermed Space Complexity of HEAP SORT kan reduceres tilO(1).

Hvad er sandt om bunkesortering?

Heap-sortering er en sammenligningsbaseret sorteringsteknik baseret på Binary Heap-datastruktur. Det svarer til udvælgelsessortering, hvor vi først finder minimumselementet og placerer minimumelementet i begyndelsen. Vi gentager den samme proces for de resterende elementer.

Hvad vil placeringen af 5 være, når en maks. heap?

5 vil være ved root.

Anbefalede: