Logo da.boatexistence.com

Kan fasekontrastobjektiv bruges til lysfelt?

Indholdsfortegnelse:

Kan fasekontrastobjektiv bruges til lysfelt?
Kan fasekontrastobjektiv bruges til lysfelt?

Video: Kan fasekontrastobjektiv bruges til lysfelt?

Video: Kan fasekontrastobjektiv bruges til lysfelt?
Video: ГАЛИТОЗ / ПЛОХОЕ ДЫХАНИЕ ПРИЧИНЫ ДИАГНОСТИКИ И ЛЕЧЕНИЯ (ПЕРИОДОНТИТ) 2024, Kan
Anonim

Tilbehøret, der er nødvendigt til fasekontrastarbejde, er en fasekontrastkondensator udstyret med ring og et sæt fasekontrastobjektiver, som hver har en faseplade installeret. … Sådanne objektiver kan også bruges til almindeligt lysfelttransmitteret lysarbejde med kun en lille reduktion i billedkvalitet.

Hvad kan fasekontrastmikroskopi bruges til?

Fasekontrastmikroskopi, første gang beskrevet i 1934 af den hollandske fysiker Frits Zernike, er en kontrastforstærkende optisk teknik, der kan bruges til at producere højkontrastbilleder af gennemsigtige prøver, såsom levende celler (norm alt i kultur), mikroorganismer, tynde vævsskiver, litografiske mønstre, fibre,…

Hvornår ville det give mening at bruge et fasekontrastmikroskop i modsætning til et lysfeltmikroskop?

Fordele ved fasekontrastmikroskopi:

Det er muligt at visualisere visse strukturer, der ellers er usynlige Dette inkluderer visse celleorganeller, som ikke kan ses godt i lys Mark. Nogle gange ser fasekontrastbilledet subjektivt bedre ud end et lyst feltbillede på grund af de synlige detaljer.

Hvad er begrænsningerne ved fasekontrastmikroskop?

Ulemper og begrænsninger ved fasekontrast: Annuli eller ringe begrænser blænden til en vis grad, hvilket reducerer opløsning . Denne metode til observation er ikke ideel til tykke organismer eller partikler. Tykke prøver kan se forvrængede ud.

Hvem bruger fasekontrastmikroskopi?

Fasekontrast er langt den hyppigst anvendte metode i biologisk lysmikroskopi Det er en etableret mikroskopiteknik i cellekultur og levende cellebilleddannelse. Når du bruger denne billige teknik, kan levende celler observeres i deres naturlige tilstand uden forudgående fiksering eller mærkning.

Anbefalede: